Skip to content

Rune Massing

Ajax fan Poker fan
Increase font size Decrease font size Default font size
Ik speel met Yonex Armortec 700 Yonex
Biografie PDF Afdrukken E-mailadres

Ik ben op18 augustus 1980 geboren in Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland. Ik heb een lieve vader Ray, een lieve moeder Ingrid en een lieve broer Balder.

Garage

Ik ben op mijn 6e begonnen met badmintonnen in de garage.

Daar stonden normaalgesproken een kamper en een auto plus een stuk of wat fietsen.

Als de auto buiten geparkeerd stond had ik een mooi plekje om met mijn vader of broer te spelen, echter als de kamper er ook uit was, dan werd het pas echt spannend!

Mijn vader en moeder speelden al badminton bij de Bildtse BC in Sint Annaparochie. Mijn vader nam me een keertje mee, maar na een paar keer vond hij me nog te klein en werd ik nog een jaar veroordeeld tot de garage.

Nederlands jeugdkampioen

Op mijn 7e was het dan zover. Ik mocht op woensdagavond mee en mocht deze keer blijven. Was ik vanaf het begin al een groot talent? Eh nee niet echt.. ik was een kleine dikzak, grof in mijn manier van bewegen en ik moest janken na elke verlies partij…en bovendien, mijn broer was veel beter. Gelukkig had ik de wil om te winnen en de wil om mezelf te verbeteren. Ik kon toen al heel goed naar andere spelers kijken om dat vervolgens zelf uit te proberen. Deze eigenschappen zorgden er wel voor dat ik beter was dan de kinderen van mijn eigen leeftijd. Eerst in de regio, daarna het district Noord en op mijn 14e werd ik voor het eerst Nederlands kampioen, totaal onverwacht.

Verhuizen

En vanaf dat moment begon het pas. Dagelijks trainen, een betere competitie bij BC Leeuwarden, reizen, huiswerk in de auto maken, toernooien spelen, week in week uit. De Nederlandse jeugdselectie trainde in Utrecht, andere trainingen waren in Zwolle en Groningen en dit allemaal vanuit Leeuwarden.

Eigenlijk was het gekkenwerk. Op mijn 15e hebben mijn ouders besloten dat het voor mij het beste zou zijn om naar het westen te gaan. Daar waren de trainingen vlakbij en kon ik eredivisie gaan spelen bij Zijderveld in Amstelveen.

Dus daar ging ik, ik moest nog 16 worden, moederziel alleen in Amsterdam. Een nieuwe school, een nieuwe club, een nieuwe omgeving. En dat voor mijn sport..

Discipline

Zelf voor je eten zorgen, boodschappen doen, voldoende rust nemen, niet toegeven aan de verleidingen die de stad Amsterdam te bieden heeft, netjes huiswerk maken etc etc.

Het was niet altijd even makkelijk, maar het heeft me gevormd tot de speler en persoon die ik nu ben.

Ik ben nu de nummer drie van Nederland op de wereld ranglijst en dat heb ik alleen bereikt door hard te werken en door altijd in mezelf te blijven geloven, ondanks de onvermijdelijke teleurstellingen die je als topsporter krijgt te verwerken.

Clubs

1987-1993 Bildtse BC (nog steeds erelid)

1993-1996 Leeuwarden BC

1996-1999 Zijderveld Amstelveen

1999-2004 Bayer Uerdingen Krefeld

2004-2005 BC Amerfoort

2005-2008 Velo Wateringen

2008-…… Rot Weis Wesel

Opleidingen

1998  gymnasium diploma te Amsterdam

2008  fysiotherapie diploma te Utrecht

Trainer

Naast mijn eigen carrière ben ik begonnen aan een carrière als trainer.

Meer informatie vind je onder de link training.