Skip to content

Rune Massing

Ajax fan Poker fan
Increase font size Decrease font size Default font size
Ik speel met Yonex Armortec 700 Yonex
Israel PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag, 21 juli 2011 18:23

Het oorverdovende geluid van opstijgende straaljagers deed me vanochtend ontwaken. Waar was ik ook alweer?

Ik ben gisteravond aangekomen in Israel. Ik ben hier om  een trainingskamp te geven aan badmintonclub Hatzor. Eigenlijk mijn eerste job sinds ik zelf gestopt ben met internationaal spelen. Ik ben zo’n vijf keer eerder in Israel geweest en heb er een goede vriend aan overgehouden. Voor de derde keer heeft hij me gevraagd om coach te zijn voor een kamp en voor de derde keer ben ik hier hartelijk op ingegaan.

Israel is op zijn zachts gezegd wel een apart land. Het begon al op schiphol waar ik drie keer werd gecontroleerd. De tweede keer moest ik ergens achter een scherm plaatsnemen en werd mijn handbagage buiten mijn zicht door een meisje een stuk jonger dan ik onderzocht. Na ongeveer een kwartier kwam het meisje terug met mijn spullen. “Heb je een hond? “, vroeg ze in het Engels. “Nee”, zei ik verbaasd. “Een kat dan?”. “Nee ook niet, ik heb wel een mooi konijn”, antwoordde ik . “Ah” zei ze, “Dat zal het zijn. Je moet je computer schoonmaken. Je hebt allemaal haren in je computer. Blijf nog even zitten, je wordt zo door iemand naar de gate geëscorteerd .” Terwijl ik nog glimlachend nadacht over de haren in mijn computer werd naast mij een homo in een strak leren broek ondervraagd. Ze hadden een veels te kleine onderbroek uit zijn bagage gevist. De man zei dat het echt zijn ondergoed was. Security kon het maar heel moeilijk geloven.

Als je naar Israel gaat moet je er wel tegen kunnen dat alles wordt bekeken, ondervraagd en gecontroleerd. Ik heb er zelf geen moeite mee. Ze worden omringd door vijanden en worden niet graag verrast. Hoewel het soms lijkt op een behoorlijke aanslag op je privacy, is het niet persoonlijk.

Ik verblijf in een kibbutz. Dit kun je vergelijken met een soort dorpje in een oase. Vroeger was een kibbutz een gemeenschap waar voor elkaar werd gezorgd. De één zorgde voor de gewassen op het veld, de ander maakte er wat lekkers van in de gaarkeuken en weer een ander deed de afwas. Nu is het iets veranderd, maar toch zie je dat de mensen allemaal in dezelfde huisjes wonen en meer geven om elkaar en minder om hoe ze eruit zien en wat ze hebben.

Het is hier prachtig. De lucht is strakblauw. Glooiende velden, weelderige plantengroei en geurende bloemen. Jammer alleen van die vliegbasis om de hoek..

Commentaar
Rocky 2011-07-22 13:32:43

Ha coach,

Lees ik het nou goed? trainingskamp verzorgen in Israel? Had ik toch
beter na jou kunnen gaan daar..

Thanks voor je berichtje nog!

En succes daar,
beul ze af.

Hulde.
Veel plezier
Albert van Ens 2011-07-22 16:35:23

Ik wens je veel plezier en doe de hartelijke groeten aan de gebroeders
Sade.

Groet, Albert
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."