Skip to content

Rune Massing

Ajax fan Poker fan
Increase font size Decrease font size Default font size
Ik speel met Yonex Armortec 700 Yonex
Dag 12 Ocean Drive PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag, 28 juni 2011 15:00
De meest bekende straat op South Beach.

De strandboulevard van het Art Deco District. Na een heerlijke Mexicaanse maaltijd op Espanola Way gingen we hier een kijkje nemen. Samen met Jelle Maas heb ik me al maanden voorbereid op mijn Floridatrip. Na elke krachttraining hebben we extra bankdrukoefeningen gedaan, zodat ik een beetje kon inblenden met de plaatselijke bodybuilders. Allemaal tevergeefs. Vergeleken met de locals hier ben ik een klein kleutertje. Naast de Ocean Drive heb je aan de zeekant Lumus Park. Daar heb je allerlei rekstokken waar bodybuilders laten zien wat ze in huis hebben. Vooral tegenover restaurant Palace, het gaygedeelte getuige het publiek en de regenboogvlag, zie je mannen tergend langzaam en uitgebreid hun oefeningen doen, zodat iedereen het wel moet zien. Op de Drive zelf heb je verschillende eettentjes afgewisseld met clubs en lounges. Langzaam rijdende auto’s alleen maar om gezien te worden. Een beetje Scheveningen, maar dan anders. Geen plek voor nuchtere Hollanders, maar veel jonge toeristen, partypeople, modellen, brede getatoeëerde mannen, wanna be gangstertjes en af en toe een gewoon iemand. Vorig jaar rond deze tijd waren we in Vegas. De Ocean Drive past ook wel in die over de top categorie.

Via de Washington Avenue liepen we weer terug. De vele tatooshops  en zelfs etalagepoppen met borstvergroting laten zien dat het in dit deel van Amerika alleen maar om uiterlijk draait. Het begon zachtjes te regenen en werd iets donkerder. Dan zie je de andere kant van Amerika. “The freaks come out at night”. Lopend naar de bushalte zagen we verrassend veel zwervers en daklozen, soms zelf slapend op straat met alleen een stuk karton onder hun hoofd. Wat een contrast met slechts een straatje verderop, waar je in het voormalige huis van Gianni Versace een cocktail van achthonderd dollar kunt bestellen. Je mag dan wel je glas houden. Amerika, het land van extremen. . .

Commentaar
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."