Skip to content

Rune Massing

Ajax fan Poker fan
Increase font size Decrease font size Default font size
Ik speel met Yonex Armortec 700 Yonex
Dag 9 Nassau, Paradise Island PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag, 25 juni 2011 02:44
Gelegen op het eilandje New Providence.

Niet het grootste eiland, integendeel, maar wel de meeste inwoners. Als je van het schip afloopt, zit je zo in het centrum van het stadje waar buiten de gebruikelijke taxfree en toeristische troepwinkels niet zoveel te doen is. Daarom liepen we via een grote brug naar Paradise Island. Hier ligt een megagroot hotel in Las Vegas stijl. Een groot casino en dure winkels omringd door een zwembadpark en mooie stranden. Je kunt er zelfs zwemmen, dansen en kussen met dolfijnen. Via de haven liepen we langs de charter jachten. Voor ongeveer 6500 euro per dag (!!) kun je zo’n bootje huren, volgens een Nederlandse jachtstewardess die toevallig hoorde dat wij Nederlands spraken. Met een ferry zijn we voor drie dollar weer terug gegaan naar het cruiseschip. Als je geen zin hebt om heel veel geld uit te geven op Paradise Island, is er verder niet zoveel te doen. Sean Connery schijnt er wel te wonen.

Onze laatste avond hebben we uiteraard etend doorgebracht en weer een comedyshow. Wat een droombaan. Moppen tappen, lollig doen, af en toe een gekke smoel trekken en hier en daar een goocheltrucje. Toch is het voor de meesten heel hard werken op de boot. Een Indonesische serveerster vertelde me dat ze zeven dagen per week werken, negen maanden lang. Als vrijdagochtend de 4-daagse trip naar de Bahamas weer aankomt in Miami, vertrekt vrijdagmiddag de 3-daagse trip alweer. Het is een grote lopende band fabriek met alleen elke week andere gezichten. En elke dag maar weer lachen en vrolijk doen. Toch klaagt het personeel niet, ze hebben het een stuk beter dan de meesten van hun landgenoten.

Zoals gezegd, morgenochtend komen we weer aan in Miami en sluiten we deel twee af van onze vakantie. In Miami Beach beginnen we aan ons derde en laatste deel. De tijd vliegt voorbij. . .

Commentaar
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."