Skip to content

Rune Massing

Ajax fan Poker fan
Increase font size Decrease font size Default font size
Ik speel met Yonex Armortec 700 Yonex
Dag 2 Shark Valley PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag, 17 juni 2011 11:15
Wat is het eerste waar een doorgewinterde wereldreiziger naar kijkt als hij aan boord van een vliegtuig stapt?

Hij kijkt of de stoelen wel eigen schermpjes hebben. Pas dan zijn de stewardessen aan de beurt. We vlogen met onze eigen KLM en dit was een zeer prettige vlucht. Lekker op tijd, genoeg te bikken, vriendelijk personeel en inderdaad de nieuwste filmpjes op je eigen schermpje.

Waar je altijd geluk mee moet hebben als je naar de States gaat, is de douane. Soms zijn de rijen voor customs ellenlang en soms kun je zo doorhobbelen. Soms heb je een vriendelijke ambtenaar, maar soms heb je ook een chagrijnige droogkloot die je graag verwijst naar een apart kamertje. Zo ook mijn arme Ilse, die een half uur alleen moest zitten omdat haar vingerafdrukken geen “match” hadden.

Via een shuttlebus werden we van het vliegveld naar het autoverhuurcentrum gebracht. Aan de chauffeur gaven we onze eerste fooien van deze vakantie, velen zullen er nog volgen in dit op fooi gefundeerde land. Aan de balie van verhuurbedrijf Alamo werden we doorverwezen naar de garage waar we zomaar uit twee rijen auto’s mochten kiezen. Ik zag een blitse Honda met een stoere kont die achteraf een Hyundai bleek te zijn. Verassend grote bak met een luxe interieur. Terwijl Ilse de vooraf geuploade navigatie probeerde in te stellen met de gegevens van ons hotel, begon het gedonder. Mijn navigatie herkende de stad Miami niet! Het grootste stedelijk gebied van Florida en ik moest plotseling op gevoel in het donker het hotel zien te vinden.

Ruim anderhalf uur later kwamen we aan in het hotel, normaalgesproken een ritje van een kwartier vanaf het vliegveld. Het had veel erger gekund, we zijn niet overvallen.

De volgende dag zaten we al vroeg in de auto. Door de onvermijdelijke jetlag waren we beiden veels te vroeg wakker. De navigatie wist na een nachtje slapen nog steeds niet waar Miami lag, dus het kostte ons veel extra tijd om de stad op eigen houtje uit te komen, met al die bruggen over het water. Eenmaal op de US 41 duurde het niet lang voordat we op onze eerste bestemming van de dag arriveerden.

Shark Valley heeft niets met haaien te maken, maar is een park in de Everglades. Je kunt er lopen of fietsen huren en de luieriken laten zich vervoeren in een soort safarikarretje, maar krijgen dan wel insider’s informatie van een meereizende parkranger. Er loopt een kaarsrechte weg lang een riviertje van ongeveer twaalf kilometer. Deze gaat helemaal door tot aan een uitkijktoren, waar je een prachtig uitzicht hebt over de Everglades. Vanaf deze toren kun je via een andere weg weer helemaal terug naar het beginpunt. Een cirkel van ongeveer vierentwintig kilometer, maar pas op, halverwege terug heb je stevige tegenwind.

De route was prachtig. In het riviertje zag je zo nu en dan een alligator liggen, soms een grote en soms een kleintje en af en toe zelfs een grote met een heleboel kleintjes. Ilse was er in het begin een beetje huiverig voor, maar had snel door dat er weinig kwaads in deze beesten schuilt, mits je ze niet gaat zitten klieren natuurlijk. Hoogtepunt van deze dag was een overstekende slang. Prachtig, elegant beest dat gewoon rustig verder ging met glibberen, terwijl wij er een metertje vanaf stonden met onze fietsen. Ok de navigatie deed wel heel stom vandaag, maar mijn vakantie kon niet beter beginnen..

 

 

 

Commentaar
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Laatst aangepast op vrijdag, 17 juni 2011 16:19