Skip to content

Rune Massing

Ajax fan Poker fan
Increase font size Decrease font size Default font size
Ik speel met Yonex Armortec 700 Yonex
De Hemelse Tempel PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag, 03 juni 2011 15:04
Vandaag was het weer mijn beurt om te bepalen wat we gingen doen.

Ik vond dat een bezoek aan de Hemelse Tempel niet mocht ontbreken aan onze Peking trip. Het wordt een beetje eentonig, maar ook dit park was eenvoudig te bereiken met de metro. Via de oost ingang en een lange corridor, waar de locals zich vermaakten met mahjong spelen en muziek maken, liepen we zo tegen de Hall of Prayer for good Harvests aan. Deze prachtige ronde tempel, de daken geschilderd in diepblauw en gelegen in het hogere noordelijk deel van het park, symboliseert de hemel. Maar eigenlijk vond ik de rozentuinen ten westen van de tempel nog mooier. Heerlijk rustig, kleurrijke bloemen, wuivend en goed verzorgd gras en hier en daar een kleine, verlaten Pagode waar je zo een tukkie zou kunnen doen. Als ik Pekinees was, zou ik hier dagelijks de drukte van de stad even willen ontvluchten.

Hoewel het mijn dag was, hadden we ondanks meerdere pauzes, het park wel gezien rond een uur of twee. We hadden dus nog veel meer tijd over dan gepland. Dus heb ik de rest van de dag maar aan mijn moeder gegeven, zo ben ik dan ook wel weer. Daar wist zij wel raad mee. Voor ik het wist zaten we weer in de metro richting het oosten van de stad. Ze was op zoek naar een gebouw van de Nederlandse architect Rem Koolhaas. We hadden ongeveer de locatie op onze plattegrond. Toen we het metrostation verlieten, toornde het gebouw hoog uit boven alles en iedereen. De beste omschrijving is denk ik een  Escher-achtige bouwdoos, maar dan op zo’n onvoorstelbaar grote schaal, dat de nabijgelegen wolkenkrabbers op hutong hutjes lijken. Mijn moeder wilde perse vanuit elke mogelijke hoek een foto maken. Omdat het gebouw nog steeds in aanbouw was en alles rondom afgesloten, betekende dat we wel een hele grote cirkel moesten maken en dat in de verzengende hitte van de stad. Ik doe mijn moeder graag een plezier, maar de extra uurtjes die eigenlijk van mijn tijd afgingen, komen gewoon op de rekening.

Commentaar
Jullie verbljf in China
Albert van Ens 2011-06-05 13:08:29

Rune, wat maak je me jaloers met je verblijf in China en je verhaaltjes daarover
maar ik gun het je van harte.

Groet, Albert van Ens
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."