Skip to content

Rune Massing

Ajax fan Poker fan
Increase font size Decrease font size Default font size
Ik speel met Yonex Armortec 700 Yonex
Het Zomerpaleis PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag, 31 mei 2011 15:17
Waar zouden we tegenwoordig zijn zonder internet?

Ik had in het hotel de avond van tevoren een beetje rond gegoogled en uitgevonden dat we met slechts één keer overstappen de metro konden nemen naar de noordelijke ingang van het Zomerpaleis. En weer voor maar twintig cent. Waar vroeger de Chinese keizers zich lekker konden uitleven met hun vriendinnetjes , zoekt nu de lokale bevolking vooral rust en afkoeling in dit uitgestrekte park iets ten noordwesten van Peking. Bij een paleis denk ik vooral aan een sjiek kasteelachtig gebouw met prinsesjes, maar het Zomerpaleis is eigenlijk een bonte verzameling van tempels, bruggetjes, pagodes in een hele grote tuin rondom een kunstmatig aangelegd meer.

We hebben langs de westelijke route het hele meer af gelopen, via de boeddhatempels weer omhoog naar het noorden. Ik schat zo’n kleine tien kilometer. In het begin van de dag was het mooi weer, later op de dag begon het even heel hard te waaien met hier en daar een druppeltje. Het mooiste gedeelte van het Zomerpaleis  vond ik het stuk waar je aan beide zijden geflankeerd wordt door water met af en toe een karakteristieke brug. Daar bedoel ik die met kleurtjes en draken versierde puntdaken mee. De boeddhatempel, het hoogste punt van het gehele park met uitzicht over het meer, was een lust voor het oog. Hier bleven ook de meeste toeristen plakken. Toch waren sommige binnenplaatsjes eenzaam en verlaten en waande ik me voor enkele ogenblikken de keizer van China.

Commentaar
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."