Skip to content

Rune Massing

Ajax fan Poker fan
Increase font size Decrease font size Default font size
Ik speel met Yonex Armortec 700 Yonex
Bird's Nest PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag, 31 mei 2011 01:35
We begonnen deze warme dag met het verhuizen naar een andere kamer.

Ik had al eerder geklaagd over het lawaai, omdat ze dag en nacht met dat stomme metrostation in de weer zijn. Eerder was me ook al beloofd dat ik zonder  problemen van kamer zou kunnen wisselen als ik nog één nachtje kon wachten in verband met een vertrekkende groep gasten. Echter, toen ik deze ochtend daadwerkelijk om een nieuwe kamer vroeg, wilde ze wel eerst geld zien. Pas nadat ik ze eraan herinnerde dat het eerder geen probleem was, gingen ze overstag. Het zeuren was de moeite waard, want we vertoeven nu in een rustige en veel ruimere kamer.

We namen na de verhuizing de metro naar het Olympisch park. Vooral het Bird’s Nest schijnt een architectonisch wonder te zijn. Om hier te komen moesten we vier keer overstappen (en dat voor twintig cent), maar als je weet waar je moet zijn wijst het zich vanzelf.

Het Bird’s Nest zie je van ver al liggen. Via een brede boulevard liepen we vanaf de zuidkant van het Olympisch Park naar dit stadion. Het Bird’s Nest is van dichtblij nog indrukwekkender dan van veraf. Eenmaal binnen ging ik rustig zitten om dit reusachtige, maar toch verfijnde gebouw in me op te  nemen. Ik durf het haast niet te zeggen, maar dit stadion is bijna net zo mooi als de Arena. Echter, saillant detail is dat de Chinese kunstenaar die dit wonder gebouwd heeft nu achter de tralies zit ergens in China.

Natuurlijk hadden we weer honger toen we in de buurt van ons hotel kwamen. We hopten ergens binnen, daar waar het van buitenaf gezellig leek. Ik bestelde wat gerechten door plaatjes aan te wijzen van de menukaart en ik wees ook een bordje aan dat ik al bij meerder mensen op tafel had zien staan. Het zag er ragout achtig uit. “Wat is dat eigenlijk”,  vroeg ik nog. “Dog”, zei het meisje lachend. Blijkbaar had ze verwacht dat we in shock zouden zijn getuige haar reactie. Zelfs de kok zag ik in de keuken grijnzen. Hamsters, konijntjes en honden eet ik niet, want dat zijn mijn vriendjes, maar het had niet veel gescheeld.

(PS Balder van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wij nemen een typisch Chinees kado voor je mee. Fijna dag en veel liefs Rune en Pin)

Commentaar
verjari
balder 2011-05-31 15:57:23

Dank jullie wel, broertje en mem...heb alle ontwikkelingen gevolgd hoor, veel
plezier nog bij de chinezen...ga zo eten bij de pasar malam....sate kambing met
lontong...enak!!!!! (typisch ...
china
vera 2011-05-31 22:33:58

geniet ervan ingrid en rune
blijf vertellen, kan ik ook een beetje
meegenieten
en Balder ook nog van harte!
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."