Skip to content

Rune Massing

Ajax fan Poker fan
Increase font size Decrease font size Default font size
Ik speel met Yonex Armortec 700 Yonex
Verboden Stad PDF Afdrukken E-mailadres
maandag, 30 mei 2011 02:52
Het is zondagochtend en om half zeven werd er al begonnen met de bouw aan een nieuw metrostation.

Laat dit nou net naast mijn hotelkamer zijn. Morgen eens kijken of we ergens anders kunnen slapen. Hoewel ik niet lekker had geslapen, had ik er wel zin in vandaag. Peking, Verboden stad en het plein van de Hemelse Vrede worden vaak in één adem genoemd.

We namen de metro. Een enkele rit naar waar dan ook in de stad kost iets meer dan twintig cent en alles is duidelijk aangegeven. We stapten uit bij Wangfujing om wat te eten. Vervolgens liepen we naar de zuidelijke ingang van de Verboden Stad.

Een drukte van jewelste. Veel Chinezen uiteraard, toeristen in hun eigen land, een paar westerlingen en veel groepen met tourguides herkenbaar aan hun verschillend gekleurde petjes. Via de zuidingang loop je eerst door drie hele grote karakteristieke gebouwen, van elkaar gescheiden door pleinen.  Naar mate je verder loopt komen er steeds meer kleinere gebouwen bij en worden ook de pleinen kleiner, totdat je omgeven bent door huisjes met puntdakjes en het net lijkt alsof je in een leuk authentiek stadje wandelt met gezellige straatjes. Het is heel indrukwekkend, vooral het tuingedeelte vond ik erg mooi, maar het zou nog meer indruk maken als je meer kennis hebt van de Chinese geschiedenis.

Via de zijkant, waar het een stuk rustiger was, liepen we weer terug naar de zuidelijke ingang. We staken ondergronds de weg over en dan sta je op het plein van de Hemelse Vrede, oftewel Tian’An Men square. Hier zijn we maar even gaan zitten om alleen maar rond te kijken. De communistische beelden, de immense regeringsgebouwen rondom het plein, twee gigantische schermen waar al het goede en mooie van China synchroon  wordt vertoond en hier en daar een marcherend legermannetje.

Van al dat geslenter krijg je trek, zeg maar gerust stevige honger. Ik zag ergens in een afgelegen straatje een leuk tentje. Met handen en voeten bestelde ik Peking eend. Heerlijk mals eendenvlees met een uitje en een stukje komkommer, sojasaus en alles opgerold in een soort pannenkoekje. Na deze heerlijke maaltijd zijn we naar de beroemde nachtmarkt gekuierd. Alles wat heeft geleefd en rondgelopen kan je hier eten op een stokje, heel bizar. Duizendpoot, levende schorpioen, zijdewormen, bijenlarven, slang, hond, zeester, schildpad, kever. Ik zag op gegeven moment zelfs geitenballen en schapenpenis op een bordje geschreven. Gelukkig hadden we al gegeten.

Commentaar
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."