Skip to content

Rune Massing

Ajax fan Poker fan
Increase font size Decrease font size Default font size
Ik speel met Yonex Armortec 700 Yonex
Nederland vs USA PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag, 24 mei 2011 23:34

De hele wedstrijd werd gespeeld op court 2.

Dit is de halve TV baan. Alle gangsterlanden uit level 1 spelen op court 1 en dat is de hele TV baan die live wordt uitgezonden. Van baan 2 laten ze af en toe fragmenten zien. Met een beetje geluk zou ik dan ’s avonds mezelf terug kunnen zien en dan hoop ik natuurlijk niet in de top vijf grootste bloopers van de dag.

Terwijl Ilse en Jacco al begonnen waren en de eerste set nipt hadden verloren, werd ik ongeveer bij punt dertien in de tweede set door zo’n blauw Li Ning trainingspakje opgehaald om me alvast te melden bij de referee. Daar werd mijn wedstrijdshirt gecontroleerd op naam en reclame-uitingen. Toen Ilse en Jacco de tweede set toch stiekem hadden gewonnen, mocht ik even terug om ze weer aan te moedigen, maar spoedig daarna stond ik weer op exact dezelfde plek in afwachting om opgeroepen te worden. Nadat de mix net aan was verloren, na een flinke voorsprong in de derde set, liep ik samen met tv camera’s, mijn tegenstander, de scheidsrechters en een legertje lijnrechters naar baan 2.

Mijn tegenstander, geboren Amerikaan maar van Thaise origine en trainachtig (is dat een woord?) in Thailand, was een link mannetje van twintig jaren jong met gevaarlijke slagen uit het achterveld en ik kreeg ze in het begin geregeld om mijn oren. Pas in de tweede set kon ik hem meer naar het net halen en kreeg ik daardoor meer controle. In de derde set hield ik dit spelletje goed vol en speelde ik mezelf redelijk snel in een veilige haven. Toch wel een wedstrijd van 54 minuten. Hoewel ik al drie Sudirman Cups heb meegemaakt, was dit de eerste keer dat ik zelf in de ring moest gaan staan. Vandaag winnen gaf mij een heel speciaal gevoel.

We verloren de gehele wedstrijd tegen Amerika met 4-1. Vooral in het herendubbel waren we kansloos. Rond de 35 jaar maar wat kan die Tony Gunawan nog spelen! Zoveel rust en beheersing en kiest altijd de juiste slag op het juiste moment.

’s Avonds ben ik samen met Jacco en Saber weer gaan kijken naar China. We hadden deze wedstrijd natuurlijk ook op TV kunnen volgen, maar met al dat publiek proef je toch veel meer sfeer in de hal zelf. Terwijl naast mij Jacco aan het genieten was van zijn helden Fu Haifeng en Cai Yun, had hij zijn schoenen tussentijds uitgedaan en zijn  voeten(wel met sokjes) languit op de rij stoelen voor ons gelegd. Binnen no time tikte een blauw Li Ning pakje op zijn schouder. Of hij zijn voeten van de stoel wilde halen en of hij zijn schoenen weer aan wilde trekken. “Why do i have to put my shoes on?” vroeg Jacco met zijn rebelse hoofd. “Because it’s not polite.” antwoordde Li Ning pakje. Tot nu toe geniet ik echt van mijn verblijf in China. Maar je merkt met dit soort kleine dingen dat ze wel over alles de controle willen houden.

 

Commentaar
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Laatst aangepast op woensdag, 25 mei 2011 00:46