Skip to content

Rune Massing

Ajax fan Poker fan
Increase font size Decrease font size Default font size
Ik speel met Yonex Armortec 700 Yonex
Margaret PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag, 21 mei 2011 02:33

Zo heet onze aangewezen teamguide.

Een jong meisje, getooid in een blauw wit Li Ning trainingspakje, klein brilletje en haar zwarte haar in een staartje. Altijd gewapend met een blocnote en haar mobieltje. Als ze zenuwachtig wordt, knijpt ze haar ogen een beetje dicht en gaat ze huppelen. Ze heeft natuurlijk een echte Chinese naam, maar ze stelde zichzelf voor als Margaret. Margaret gaat overal met ons mee naar toe. Als we moeten trainen, is ze als eerste bij de bus en controleert ze of iedereen er wel is. Straks bij de wedstrijden zal ze er ook bij zijn, misschien gaat ze ons wel heel hard aanmoedigen.

Vandaag gingen we voor het eerst naar de hal. Nadat we onze accreditatie hadden opgehaald, liepen we de eerste de beste hal binnen die we konden vinden in dit complexe gebouw. We zagen wereldkampioen Chen Jin trainingspotjes draaien tegen drie andere knullen. Ik kende ze niet van gezicht, maar ze zagen er verrekte goed uit. “Kom jongens, we gaan even een rondje maken” zei Gerben en weg was iedereen, behalve Saber en ik want wij vonden Chen Jin interessanter.

Niet veel later kwam Martijn met een huppelende Margaret in zijn kielzog. “Jongens we moeten naar een ander gedeelte” zei Martijn. Terwijl we onze tas pakte vroeg Margaret waar de rest was gebleven. “Weet ik veel, die lopen ergens rond” antwoordde Martijn met een glimlach. Margaret kon het niet geloven. Hoofdschuddend en duidelijk in paniek vroeg ze het nog een keer en nog een keer.

Nadat we even hadden getraind in de wedstrijdhal liepen we weer terug naar de bus voor transport naar het hotel. Ik liep een beetje achteraan met Margaret en legde mijn hand op haar schouder. “Alles goed meisje?” vroeg ik belangstellend. Ze stopte met huppelen en keek me even heel diep in mijn ogen aan. “I am so tired. I cannot believe your team just ran away. If i tell my friends they will be shocked”.

Ik vroeg me later af of haar vrienden zo geschokt zouden zijn omdat zij ons niet bij elkaar heeft weten te houden of omdat wij als groep niet bij elkaar waren gebleven. Morgen trainen we kort in de hal rond 12 uur en dan hebben we ’s avonds het openingsdiner. Zondag beginnen dan de wedstrijden met China tegen Duitsland op de tv baan.

 

Commentaar
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."