Skip to content

Rune Massing

Ajax fan Poker fan
Increase font size Decrease font size Default font size
Ik speel met Yonex Armortec 700 Yonex
Aankomst PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag, 20 mei 2011 02:06

Wat is het ergste wat je kan overkomen tijdens een lange vlucht?

Een schreeuwende baby achter jouw zitplaats. En alsof dat niet erg genoeg was, begon dit terror kind tijdens het tetteren in mijn oor ook nog op de achterkant van mijn stoel te timmeren. Waarschijnlijk voor de zekerheid, zodat ik echt niet in slaap kon vallen. En dan is het een lange zit, als je niet hier en daar even een dutje kan doen.

Maar ik moet niet piepen natuurlijk. Sinds zondag kan mijn humeur niet meer stuk en ik was op weg naar één van de mooiste toernooien ter wereld. En altijd spannend, een land waar je nog nooit geweest bent.

Tijdens een tussenstop op Beijing vliegveld werd ik aangesproken door een wat oudere Chinese man. Hij zag natuurlijk een bekende racketbag om mijn schouder geslingerd en vroeg wat ik kwam doen. “Ik ben hier voor de Sudirman Cup.” Geen verdere uitleg nodig. “Waar kom je vandaan dan”? ”Nederland, meneer”. Twee zinnen later vroeg hij het weer. “Waar kwam je nou ook alweer vandaan?” “Nederland, Amsterdam, Ajax you know.” Nee hij had er nog nooit van gehoord. “Sta je wel in de top 100?” “Nu niet meer meneer” “Geef toch maar je handtekening dan, je weet maar nooit”.

Dat badminton hier iets meer leeft dan thuis werd wel duidelijk bij aankomst in Qing Dao. Een grote balie op het vliegveld midden in de bagage claim hal. Allemaal jongelui in Li Ning trainingpakjes. Eentje kwam op me af gerend. “You mister Massing from Netherlands? I’m your teamguide, pleased to meet you.”Nou heb ik niet veel ervaring met grote toernooien in Azie, maar tot nu toe beviel het me wel.

Bij aankomst was het vrij bewolkt, maar wel een aardig temperatuurtje. Hotel is prima. Het ruikt hier naar Azië, zelfs als je door de gangen van het hotel loopt. Het is hier flink anders dan thuis en dat maakt het alleen maar leuker natuurlijk. Het personeel is ongelooflijk behulpzaam tot aan het onderdanige toe.

We konden niet meer trainen in de hal, dus heb ik het met een uurtje fitnessen moeten doen, maar dat is na zo’n lange reis ook niet verkeerd. Morgenmiddag pas naar de hal, nu eerst hopen dat het met de jet lag gaat meevallen.

 

Commentaar
Eric Khodabux 2011-05-20 19:08:28

Hoi Rune,
Ga je ons elke dag verblijden met een verslag uit het verre oosten?
Ik wil ook meegenieten van alle mooie dingen die daar gebeuren. Een heel fijne
tijd en een productief toerno...
genieten
vera van mil 2011-05-21 08:20:33

hallo Rune
geniet ervan en laat ons ook meegenieten
hiervoor het je al die
zweetdruppels laten vallen
succes ook van Guus
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."