Skip to content

Rune Massing

Ajax fan Poker fan
Increase font size Decrease font size Default font size
Ik speel met Yonex Armortec 700 Yonex
Dagboek van een coach; de autodeur en Jelle Maas PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag, 01 april 2011 18:47

Lief dagboek,

Ik eindigde mijn vorige dag met de gedachte dat mits er ergens niks mis ging, we lekker relaxed konden toeleven naar de tweede wedstrijd van het hele interland gebeuren. Achteraf stom, want dit is natuurlijk de goden verzoeken. 

Het was me de vorige nacht al opgevallen, toen ik de bus probeerde af te sluiten, nadat we erg laat vanaf het restaurant weer bij het hotel waren gearriveerd. De schuifdeur wilde gewoon niet op slot, hoe hard en hoe vaak ik ook op het knopje van de automatische vergrendeling drukte. Nou was dat voor die avond niet zo’n groot probleem, aangezien we in een zeer rustig en afgelegen hotel overnachtten, maar Siegen scheen een grotere stad en ik wilde de bus daar niet open en bloot een nacht laten staan. Dus probeerde ik het in de ochtend weer. Terwijl Jelle kwam aangewandeld zag hij me kloten met de deur. “Laat mij maar”, zei hij stoer “ik kan zonder brokken een brommer uit elkaar halen en weer in mekaar zetten”. Voor ik het wist was hij de bus binnen gekropen en was het kwaad al geschied. Jelle had namelijk rechtsboven van de schuifdeur een pinnetje verschoven en de deur dicht gegooid. Nu kon de deur niet alleen niet meer op slot, hij kon zelfs niet meer open en stond zelfs scheef. Het desbetreffende pinnetje zat muur - en muurvast. Ik had zelfs een beitel en een hamer gevraagd bij de huismeester van het hotel, maar er was geen beweging in te krijgen. “Sorry Massing”, zei Jelle nog “ik zal nergens meer aankomen vandaag”.

Er zat niks anders op dan de bus in te laden en hulp te zoeken in het nabijgelegen dorp. Iedereen behalve ik en co piloot Jelle (ik had hem bijna uit zijn functie ontheven) moest dus over de voorste stoelen klimmen. Via een plaatselijke garage werden we doorgestuurd naar een Fiat dealer zo’n zestien kilometer verderop. Ze zijn anderhalf uur bezig geweest. De deur bleek eigenlijk op drie plekken stuk, zo liet ik me aldaar vertellen door iemand die er verstand van had. Aangezien Jelle maar één pinnetje had verplaatst, was het gehele voorval niet helemaal zijn schuld, blijkbaar was de deur al behoorlijk stuk voor we op pad gingen.

De wedstrijd van die avond werd ergens bovenop een berg gespeeld. Zoekend naar een plekje om de bus kwijt te kunnen,  zagen we al rijen auto’s geparkeerd langs de weg. Toen we hal binnenliepen hoorde ik verscheidene mensen fluisteren. “Da sind die Holländer”. Ik voelde me een Ajacied in het thuisvak van de Kuip. Het was een kleinere hal dan die van gisteravond. Er waren eettentjes, je kon overal biertjes krijgen en de tribunes waren al flink gevuld. Er hing een soort gespannen verwachting in de lucht, alsof de mensen een hele enge film gingen zien in de bioscoop. Er schenen meer dan duizend kaarten te zijn verkocht.

Voordat de wedstrijd ging beginnen werd wel even stil gestaan bij het feit dat die Holländer de vorige wedstrijd hadden gewonnen, dat ze zelfs een ereronde hadden gerend , dat ze dat zomaar gedurfd hadden en dat het vandaag absoluut anders moest. Het verlies zat ze blijkbaar erg hoog. Dus werd er voor aanvang van de volkliederen even geoefend hoe alle duizend toeschouwers hun Duitse team moesten aanmoedigen. We waren echt in de hol van de leeuw beland.

Lief dagboek, het werd een fantastische avond. We waren met z’n achten tegen de rest. Ook nu weer maakte de organisatie er een hele show van, met een entertainer, zeg maar een Duitse Alex Nelissen, die zelfs tussen de rally’s door in zijn microfoon bleef blèren. Uiteindelijk verloren we de gehele wedstrijd, die pas in de allerlaatste set werd beslist, maar god wat hebben wij onze kleuren met verve verdedigd.

Dit waren mijn eerste interlands. Ik heb een hoop geleerd. Maar er was vooral trots. Trots op mijn team. Trots op mijn spelers. Zelfs trots op Jelle Maas..

 
Commentaar
co-piloot Jelle M 2011-04-02 10:38:13

Mooi stukje kerel. Jij moet echt boeken gaan schrijven. Je bent alleen vergeten
te zeggen dat ik er wel voor heb gezorgd dat je in die BMW mocht rijden hahah


Tot de volgende trip.
Nick F 2011-04-02 10:59:30

hahahahah goed werk massing
Jelle
Ger 2011-04-02 12:50:57

He Rune,
Ik heb Jelle een keer iets met een hoteldeur zien doen......was
trouwens ook in Duitsland. Hij heeft iets met deuren in Duitsland denk ik
Ger
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Laatst aangepast op vrijdag, 01 april 2011 18:55