Skip to content

Rune Massing

Ajax fan Poker fan
Increase font size Decrease font size Default font size
Ik speel met Yonex Armortec 700 Yonex
Dagboek van een coach; de ereronde van Jelle Maas PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag, 31 maart 2011 20:33
Lief dagboek,

Vanochtend had ik de wekker vroeg gezet. Niet omdat ik zelf moest trainen, zoals iedere andere dinsdag van het jaar het geval is, maar vanwege een tweedaagse interland tegen Duitsland, waarvoor ik door BNL als coach cq manager cq begeleider cq teamchef was aangesteld. De eerste wedstrijd van dit prestigieuze tweekamp werd gehouden in Elsenfeld, ergens in de buurt van Frankfurt. Daarom, lief dagboek, moest ik vroeg mijn nest uit. Om het gehuurde busje op te halen, naar Papendal te rijden en vervolgens met de spelers richting het zuidenwesten van Duitsland af te dalen.

Met Jelle Maas als co piloot begon de rit, die zo’n vier uurtjes in beslag zou nemen. Iedereen was in opperbeste stemming. Ik had overal aan gedacht en zelfs kopietjes uitgedeeld van het Wilhelmus om te oefenen, zodat iedereen uit volle borst kon meezingen diezelfde avond.

Je kunt zeggen wat je wilt, maar organiseren kunnen de Duitsers als de beste. Ik had ruim van tevoren op mijn email al een heel draaiboek meegekregen over speeltijden, vertrektijden, lunch, diner, hotel etc. Alles was tot in de puntjes toe geregeld. Ik had mijn team al van tevoren gewaarschuwd. Er staan geen wereldranglijstpunten, cashbonussen of vaantjes op het spel, slechts Vaderlandsche eer. Juist dit soort wedstrijden nemen onze oosterburen uiterst serieus en verwacht een tot op het bot gemotiveerde vijand.

Toen we ruim een uur van tevoren luid toeterend bij de arena arriveerden, kregen we al de indruk dat dit niet zomaar een wedstrijdje zou worden. Bijna alle parkeerplaatsen waren bezet en de mensen, jong en oud, stonden te popelen om naar binnen te mogen.

Rond 19.00 was de hal flink gevuld, zo’n achthonderd chauvinistische lui met vlaggen en Nationale Mannschaft shirts, die allen twaalf euro per persoon hadden neergelegd om hun Duitse helden te zien spelen. Even waanden we ons een duurbetaald voetbalteam toen we hand in hand met kinderen van de plaatselijke vereniging werden begroet en voorgesteld aan het publiek. Het was net Champions league. En toen het volkslied werd gespeeld, werd er nog net niet gehuild.

We begonnen de wedstrijd voortvarend. De mix ging in twee sets naar ons. Saber speelde een goede pot tegen Marcel Reuter, een knul met een hele linke forehand dropshot, maar moest helaas het onderspit delven. Patty was ondertussen al bezig met een flinke strijd tegen Carola Bott, de plaatselijke heldin met zelfs fans uit Wateringen en wist na een moeizame start de eerste set naar zich toe te trekken. Terwijl ik terug liep naar mijn coachstoel na de pauze hoorde ik ergens in de hoek van de hal een oerkreet en zag ik in mijn ooghoeken een brullende Jelle Maas wild wapperend met de Nederlandse vlag een rondje door de zaal rennen. Het publiek kon zijn ogen niet geloven. Snel keek ik naar de bank met de Nederlandse spelers. Die lagen nog net niet op de grond, huilend van het lachen. Helaas werd Jelle gevangen door de Duitse teammanager, voordat hij aan zijn tweede rondje begon. Ererondjes voor de Hollanders stonden blijkbaar niet in hun draaiboek.

Patty wist in een prima pot de winst te grijpen, na meerdere malen van tactiek te hebben veranderd. Nog één wedstrijd en het Duitse feestje was flink verstoord. Het mannendubbel zat er vanaf het begin niet lekker in, al werden er voor het publiek fantastische rally’s gespeeld. Iris en Selena echter, deden gewoon hun ding op de beslissende momenten, ondanks een mindere tweede set.  Boem 3-2 Nederland!!

Dit, lief dagboek, was mijn eerste overwinning in mijn eerste interland als coach van een nationaal team. Morgen mogen de spelers zo lang mogelijk uitslapen en hebben we alle tijd om ons te verplaatsen naar Siegen, in de richting van Dortmund,  waar de tweede en laatste interland gespeeld gaat worden. Dit is een ritje van twee uur rijden. Mits we ergens geen pech krijgen, kunnen we relaxed naar deze wedstrijd toeleven.

Welterusten lief dagboek, tot morgen.

   
Commentaar
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Laatst aangepast op vrijdag, 01 april 2011 17:45