Skip to content

Rune Massing

Ajax fan Poker fan
Increase font size Decrease font size Default font size
Ik speel met Yonex Armortec 700 Yonex
Voorrondes NK PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag, 04 februari 2011 21:17

Vorige week zag ik dat ik was veroordeeld tot het spelen van voorrondes voor de Nederlandse kampioenschappen.

Ik speel al drie jaar in de hele sterke tweede bundesliga in Duitsland. Als kopman van mijn team moet ik wekelijks ongelofelijke zware potten spelen tegen andere internationale spelers. Indonesiërs, Maleisiërs, Engelsen, Polen, Bulgaren en Schotten die speciaal voor hun teams worden ingevlogen. Helaas krijg ik voor deze wedstrijden geen punten voor de Nederlands ranglijst. Daarnaast ben ik vorig jaar kopman van het Nederlandse Thomas Cup Team geweest om de welbekende redenen. Waar voorheen ook voor landenwedstrijden een hele buts punten werd gegeven voor de Nederlandse ranking, is dat ook nu niet meer het geval, aangezien de ranglijstbedenker deze toernooien niet goed kan inschalen. Dus ben ik 18e op de ranglijst en moet ik op vrijdag op komen draven. Geeft niks, dan ben ik meteen gewend aan de hal.

Niets was minder waar! Ik hoorde afgelopen donderdag dat het kwalificatie toernooi in de “inslaanhal” werd gehouden. Oh wat erg! Het enige voordeel wat ik had ten opzichte van de rechtstreeks toegelaten spelers, namelijk wedstrijdritme in de speelhal, was als sneeuw voor de zon verdwenen. Was ik eindelijk gewend aan die houten rotvloer, heb ik er niks aan.

Toen ik me meldde bij de kassa, kreeg ik mijn spelersbadge met mijn naam verkeerd gespeld. Daar kan ik slecht tegen. Bovendien moest mijn vrouw Ilse, Nederlands kampioen voordat ze geblesseerd raakte, een tientje entree betalen. Om mij te zien spelen.

Ik liep de kantine door de tribune op en zocht een hoekje om mijn spullen kwijt te kunnen. Terwijl ik de hal overzag, vroeg ik me af waar ik was beland. Het had een gezellig familietoernooi kunnen zijn of een finaledag van een willekeurig  satellite toernooi. Maar een Nederlands kampioenschap? In de verste verte niet. Even was ik bang dat ik ook nog mijn eigen shuttles had moeten meenemen, want daar ik had ik geen rekening mee gehouden. Dat was gelukkig nog wel geregeld.

Mijn eerste twee wedstrijden gingen redelijk. Terwijl mijn laatste wedstrijd al was omgeroepen, stond ik even alleen met de scheidsrechter, mijn tegenstander was er nog niet. “He, ik ken jou” zei de scheids. “Ik heb jou wel een keer op een toernooi gezien. Zo, nog één wedstrijdje en dan heb je de volgende dag gehaald ” zei hij. “Ik weet het”, zei ik netjes terug. “Ben je nerveus?” vroeg hij. “Nee hoor, ik heb al het een en ander meegemaakt” Bovendien stond ik hier in 2006 in de finale en zou ik morgen als 3e geplaatst zijn als bij de plaatsing van dit toernooi de wereldranglijst was gebruikt in plaats van de Nederlandse”. De scheids keek me aan alsof m’n haar in de fik stond.

Ik heb me vandaag weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Morgen tref ik een tegenstander in de categorie zeer lastig. Ik ga proberen een goede wedstrijd te spelen en zie ik het als een goede testcase voor de Europese Kampioenschappen in Amsterdam over twee weken. Hoewel ik dus vandaag voorrondes moest spelen, ben ik daarvoor dan wel geselecteerd. Blijkbaar heb je niet altijd alles in eigen hand.

Een paar weken geleden heb ik het een en ander gelezen over talenten. Het begrip talent is nauwelijks te definiëren, maar ik heb er vandaag wel één gezien. Ik ga natuurlijk niet zeggen dat hij wereldkampioen gaat worden, maar ik vind dat Justin Teeuwen een hoop fijne ingrediënten in huis heeft. Of het ooit wat gaat worden is van zoveel factoren afhankelijk, maar de basis is er. Bovendien is hij links, dus dan heeft hij in ieder geval zijn juiste hersenhelft mee..  

Commentaar
voorrondes???
Esther Fleurbaay 2011-02-05 11:28:44

Geweldig stukje, veel succes tijdens de NK en de EK!!! X Esther
Finalerondes
Jan Nijkamp 2011-02-05 11:52:23

Toen ik de loting voor het NK zag en met grote verbasing zag dat Rune niet
rechtstreeks voor het hoofdtoernooi was ingeschreven fronste ik even met mijn
wenkbrouwen. Deze vergissing had d...
nk
vera 2011-02-06 21:50:07

uit vele harten gegrepen Rune! goed verwoord.
het is jammer dat de
badmintonbond zijn spelers (en trainers!) vaak niet op waarde weet te
schatten.
ga gewoon door met het leukste spel wa...
i was born in a system......
balder massing 2011-02-07 16:19:29

Mn broertje qualificaties laten spelen...anno 2011 kan het dus nog zotter.. maar
met de mentaliteit die jij hebt sla jij je er wel doorheen. Justin Teeuwen..die
heb ik nog als kleine ukke...
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Laatst aangepast op vrijdag, 04 februari 2011 21:38