Skip to content

Rune Massing

Ajax fan Poker fan
Increase font size Decrease font size Default font size
Ik speel met Yonex Armortec 700 Yonex
Bye Bye mr Kim PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag, 09 december 2010 22:26

Vandaag was de laatste dag van onze Koreaanse trainer mr Kim.

We begonnen de training, zoals zo vaak onder zijn leiding met “Speed and Power”. Shuttles worden onder hoog tempo aangespeeld en moeten aanvallend teruggespeeld worden, uiteraard met een retesnel voetenwerk. Dat zal ik erg van hem gaan missen. Zijn opbouwende baantrainingen, altijd beginnend met wat simpele oefeningen, elke keer weer uitdagend en gevarieerd met verschillende aandachtspunten. Het leek wel of hij die trainingen zo uit z’n mouw kon schudden. Dat zal het “fingerspitzengefühl” wel zijn, waar ze het wel eens over hebben. 

’s Avonds hadden we met een groot gedeelte van de selectie afgesproken om te gaan wokken. Mr Kim was ongeveer een jaar geleden mee geweest naar een pannenkoekenhuis, maar dat was geen succes. Wat dat betreft dachten we dat we hem met wokken een groter plezier konden doen. Nadat iedereen meerdere keren had opgeschept, werd Kim officieel bedankt en gaf Rachel namens de spelersgroep twee kadootjes. Het eerste kado was een fles whisky. Een grote glimlach verscheen op zijn gezicht. Het tweede kado was een paar klompen met alle namen van de spelers. “Thank you so much” zei Kim ietwat verlegen maar je zag hem denken: “wat in godsnaam zijn dit voor rare dingen?”

Toen was het tijd voor wat woorden van Kim zelf. Hij benadrukte nogmaals het verschil tussen Aziatische en Nederlandse spelers. Hoewel hij vond dat wij best wel bepaalde badminton skills hadden, achtte hij het fitness niveau van de Aziatische spelers veel hoger. In Azie trainen ze harder en trainen ze meer, dus wordt het een hele moeilijke opgave om ze te verslaan. Ook was hij verbaasd over de hoeveelheid blessures hier in Nederland en dat had hem wel geremd in zijn trainingsinhoud. Eigenlijk wilde hij de intensiteit van de trainingen veel hoger hebben, maar was hij bang dat er nog meer geblesseerd zouden raken en er uiteindelijk niemand meer zou overblijven. Hij eindigde zijn verhaal op zijn manier zoals we hem in die anderhalf jaar wel hebben leren kennen: “I’m leaving but actually I’m not leaving. A coach is forever. When I  will see you win in the future, I will be happy”.
Commentaar
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Laatst aangepast op donderdag, 09 december 2010 22:32